Hemen Göz Atın !
….. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
…… CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE/BAŞKANLIĞI’NA
MÜŞTEKİ/KATILAN : AD SOYAD (TC:……..)
ADRES :
ŞÜPHELİ/LER -SANIK/LAR : AD SOYAD (TC:……..)
ADRES :
KONU : Şikayetten vazgeçme hakkındadır.
AÇIKLAMALAR :
Yukarıda soruşturma/dosya numarası yazılı dosya kapsamında, her ne kadar …… tarihinde şikayetçi olmuşsam da; şikayetimden vazgeçiyorum. Sayın savcılık/mahkeme tarafından, ceza davasında şikayetten vazgeçme talebimizin kabulü ile dosya kapsamında takipsizlik/düşme kararı verilmesini arz ederim. TARİH
AD SOYAD
Şikayetten Vazgeçme Nedir ?
Şikayet başvurusu, kolluk, savcılık ve mahkeme gibi yargı organları ile kaymakamlık veya valilik gibi idari organlara yapılabilir (CMK md. 158/1-2).
5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nda şikayetten vazgeçmenin ne şekilde yapılacağı ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Şikayetten açıkça vazgeçme Cumhuriyet savcılığı ve mahkeme veya hakim gibi yargı organları huzurunda olabileceği gibi, zabıta makamları veya noter gibi makamlar huzurunda da olabilir. Burda önemli olan nokta, şikayetten vazgeçme hakkını kullanan müşteki beyanının ispatlanmasıdır. Kanunun aradığı husus, şikayetten vazgeçme iradesinin şüpheye yer vermeyecek bir şekilde ispatlanmasıdır (Yargıtay CGK Kararı – 2014/206 K.).
Sanık Şikayetten Vazgeçmek Beyanını Kabul Etmek Zorunda Mıdır ?
Şikayetten vazgeçme, sanık tarafından kabul edilirse ceza davası hakkında ‘düşme kararı’ verilir. Ancak, sanık şikayetten vazgeçme beyanını kabul etmek zorunda değildir. Sanık ceza davasının düşmesi yerine, yargılamaya devam edilerek dava sonunda kendisi hakkında ‘beraat kararı’ verilmesini talep edebilir.
Bu durumda, müşteki şikayetten vazgeçse bile, ceza davası hakkında düşme kararı verilemez. Yargılamaya devam edilir, dava sonunda sanık hakkında şartları oluşmuşsa beraat kararı verilir. Yargılama neticesinde beraat kararı değil de mahkumiyet kararı verilmesi gerektiği anlaşılırsa, sanık hakkında mahkumiyet kararı verilmez, mahkumiyet yerine şikayetten vazgeçme nedeniyle düşme kararı verilir.
Merhaba ben 24haziran 2020 de çağlayanda savcılığa bir şikayet dilekçesi vermiştim ama bu şikayetimdem vazgeçmek istiyorum ertesi gün yani 25 haziran 2020 tarihinde şikayetimden vazgeçersem bir sıkıntı olurmu şimdiden teşekkür ederim
İyi çalışmalar
Esimden sikayetci olmustum uzaklastima aldim simdi tebligat geldi sikayetimi geri almak istiyorum ne yapmam gerekli saggular
Nazlı hanım merhaba
Benimde aynı konuda yardıma ihtiyacım var,
Siz bu konuda cevap alabildinizmi
Benimde şikayetim ile ilgili mahkeme yazısı geldi .
Şikayetimi geri alabilirmiyim ?
Merhaba,
Konu ile ilgili detaylı olarak mail atabilir, whatsapptan danışabilir yahut 0262 323 2393 numaralı ofis telefonumuzu arayabilirsiniz.
*Her olay kendi içerisinde başka bir olgu yarattığından, konudan konuya değişkenlik gösterir.
Bende savcılığa şikayet ettim sosyal medyada beni rahatsız ettigi için geri çekmek istiyorum nasıl çekebilirim
Merhaba eşim ile bir tartışma yaşamıştık eşimde bunun üzerine adliyeye gidip bende şikayetçi olmuş elinde darp raporu ile birlikte.üç gün sonra barıştık ve gidip şikayetini geri çekdi. Aylar sonra bugün bize bir yazı geldi yazıda basit yaralama suçunun işlendiği ifadesi yazıyordu ayrıca mahkemece cezalandırılması yazıyordu biz bu yazıdan hiç bi şey anlamadık ne yapmamız gerekiyor
Merhaba kolay gelsin. Sizden bir ricam olacak. Malum TC de adalet ancak zengine iyi , fakire kötü. Kız kardeşim onu darp ettiğim gerekcesiyle beni şikayet etmiş. Bnde ifademde onunla tartıştığımizi, o da sinirlenip evi dağıtmaya başlayinca, bnde onu durdurmak amaçlı koltuğa doğru oturttugumu söyledim. Kardeşim daha sonra şikayetten vazgeçti ama hem o para cezası yedi. Hem ben 3.5 ay hapis aldım. Kız mse kimseden şikayetçi olmadı. Bir hafta içinde itiraz etmemiz lazım. Bunlar aile toplama değil , aile dağıtma üzerine adalet sağlıyorlar. Lütfen yardım edin. Ne yapmamız lazım.
Cihan Çakmak